понеділок, 28 жовтня 2019 р.

ТАВРІЙСЬКИЙ РОЗПИС У КИЄВІ



-       Як добре, що у сучаснім світі відроджуються народні традиції!
-       Який оригінальний, яскравий, захопливий шлях ви знайшли до сердець маленьких українців, до виховання у них любові до рідної землі!
-       Це насправді про наш Південь України, про нашу Таврію!
-       Народний розпис – завжди неповторне, привабливе, вічно юне мистецтво, особливо актуальне у час відродження національної культури!
-       Дуже цікава та актуальна робота. Представлені матеріали в змозі опанувати як досвідчені, так і починаючі педагоги!
-       Ми вражені! Ми у захваті! Велика подяка за творчий пошук!...
Такі та інші позитивні відгуки почули педагоги закладів дошкільної освіти №141, №29 м. Миколаєва  від відвідувачів ХІ Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті». На виставці було представлено напрацювання обох дошкільних закладів з опанування дошкільнятами секретів таврійського розпису. Усі, хто зацікавився представленими матеріалами, одностайно  відмітили змістовність та глибину опрацювання питання. Адже розкрито було не тільки теоретичні обґрунтування та методика таврійського розпису у дошкільному закладі. Для використання педагогам-дошкільникам запропоновані практичні рекомендації з перспективного та календарного планування, розробки дидактичних ігор і посібників, наочно-ілюстративний матеріал. А казки, легенди, оповідки рідного краю супроводжені репродукціями картин нашої землячки, журналіста, художниці, людині, яка й повідала світу про таврійський розпис – Євгенії Петрівни Бондаренко.
Робота отримала не тільки позитивні відгуки такого високого педагогічного зібрання – представників педагогічної громадськості восьми країн. Колективи закладів дошкільної освіти №141, №29 м. Миколаєва  нагороджені бронзовою медаллю Міжнародної виставки в номінації «Розробка й впровадження інноваційних засобів навчання, проектів, програм і рішень у закладах освіти».
 Ось так тепло і позитивно зустрів Київ наш таврійський розпис!









Немає коментарів:

Дописати коментар