четвер, 10 грудня 2020 р.

 

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ПРИ КОРИСТУВАННІ ЕЛЕКТРООБІГРІВАЧАМИ 

Якщо для обігріву будинку Ви плануєте використовувати електрообігрівачі, то:

1. Відмовтеся від використання саморобних електрообігрівачів – це небезпечно.

або  несправності

2. Забороняється експлуатація електронагрівальних приладів при відсутності терморегуляторів.

3. Найбільш поширеною причиною пожеж, що відбуваються через електрообігрівачі, є їх перегрів, знаходження поряд з ними легкозаймистих предметів. Тому штори, меблі та інші легкозаймисті предмети повинні знаходитися на відстані не ближче 1 метра від обігрівача. Пам'ятайте, що не можна сушити речі на обігрівачах.

4. Необхідно враховувати, що потужність більшості сучасних електрообігрівачів - кілька тисяч ват. Необхідно усвідомлювати, що використання таких обігрівачів створює серйозне навантаження на електромережу. Стара електропроводка може не витримати такого енергоспоживання. Тим більше, неприпустимо включати електрообігрівач через трійник або подовжувач.

5.   Діти не повинні підходити близько до електрообігрівачів, особливо якщо вони одягнені в просторий одяг (наприклад, нічні сорочки). 

6.  Використання електричного обігрівача у ванній кімнаті не дозволяється, оскільки там існує небезпека його контакту з водою.  

7. Перш ніж вийти з кімнати або лягти спати, необхідно вимкнути обігрівач, бо саме залишений без нагляду електрообігрівач найчастіше стає причиною пожежі.

8. Не використовуйте обігрівач у приміщенні з легкозаймистими матеріалами, розчинниками та іншими рідинами. Також не можна встановлювати електрообігрівач в захаращених і засмічених приміщеннях.

9.  Не розміщуйте дроти обігрівача під килими та інші покриття. Не ставте на дроти важкі предмети, інакше обігрівач може перегрітися і стати причиною пожежі!

10.Переконайтеся, що штекер вставлений в розетку щільно! Інакше він може перегрітися.

 

Щоб уникнути неприємностей і нещасних випадків при використанні електричних обігрівачів, треба дотримуватися вище перерахованих правил!


Немає коментарів:

Дописати коментар