пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

 БУДЬТЕ  ПИЛЬНИМИ! 

ЗАБЕЗПЕЧТЕ  ДИТИНІ  БЕЗПЕКУ  НА  ДОРОЗІ!

Міністерство освіти і науки України звертається до батьків, опікунів неповнолітніх громадян щодо важливості проведення профілактичної роботи в сім’ї з питань дотримання правил дорожнього руху пішоходами, зокрема про необхідність носіння світлоповертальних елементів у темний час доби.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1105 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306» визначено, що у темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічки, наклейки, жилети) або бути в одязі, який має такі елементи. Можливість аварії зменшується у 6-8 разів, якщо в людини в одязі є світлоповертальний елемент.

Згідно з офіційною статистикою наїзд на пішохода є найбільш поширеним видом дорожньо-транспортних пригод (далі - ДТП). Переважно ДТП за участю пішоходів відбувається в темний час доби. Саме тому законодавцем були встановлені норми про носіння світлоповертальних елементів з метою привернення уваги до себе пішохода на дорозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар