пʼятницю, 18 січня 2019 р.

ЗА КРОК ДО НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ



Відвідувачі обласної педагогічної майстерні «За крок до Нової української школи» впевнилися, що сучасне дошкілля багате на нові, нетрадиційні підходи до організації освітнього процесу, які відповідають вимогам сьогодення, потребам сучасної української дитини. Захід відбувся на базі дошкільного навчального закладу №141. В межах педагогічної майстерні педагоги дошкільних закладів міста і області отримали змогу познайомитися з такими сучасними підходами, як особливості застосування квест-технології в роботі з дошкільнятами, з технологією «Читацьке гніздо», прийомами використання коректурних таблиць у різних  напрямках навчально-виховної роботи. 
Так під час майстер-класу «Коректурні таблиці та дидактичні рамки як ефективний прийом інтелектуального розвитку дитини-дошкільника» (за рекомендаціями Н.В.Гавриш) відвідувачі заходу вправлялись у вмінні самостійно складати коректурні таблиці, знаходити множинні, багатоваріантні відповіді, неординарні варіанти розв'язання завдань. Тренери майстер-класу – педагоги  дошкільного навчального закладу №141 м. Миколаєва (БороздінаО.В., ПавелкоЛ.І., Головко Н.А., Дмитрюк В.О.) надали присутнім конкретні пам'ятки, рекомендації, познайомили з авторськими  вимогами щодо створення коректурних таблиць, з варіантами дидактичних посібників з питання.
Позитивні відгуки відвідувачів заходу отримав майстер-клас «Організація роботи «Зеленого патруля» у закладі дошкільної освіти», який провела Товстик Наталія Федорівна – вихователь комунального закладу «Центр розвитку дитини «Гармонія» міста Южноукраїнськ. Залучені до співпраці, учасники дійства підкреслили, що запропоновані методи та прийоми роботи дозволяють маленькій дитині чітко усвідомити ще в дошкільному дитинстві відповідальність за природу як живий організм. А у майбутньому така дитина відчуватиме невід'ємну потребу діяти заради збереження та відновлення її багатств.
Березюк Наталія Леонідівна, вихователь ЗДО №1 «Ластівка», міста Первомайськ, розкрила секрети Впровадження європейської педагогічної технології «Читацьке гніздо» як ефективного засобу формування  художньо-продуктивної компетенції дошкільників. Відвідувачі майстер-класу наголосили, що використання запропонованих методів та прийомів роботи сприятиме цілеспрямованому літературному вихованню дитини завдяки педагогіці партнерства, трикутнику «дитина – педагоги – батьки», через організацію відповідного освітнього середовища.
А завідувач санаторного ДНЗ ясел-садка №11 «Зірочка» м. Первомайськ Миколаївської області Цушко Оксана Борисівна переконала учасників засідання в тому, що щоб  зробити дітей щасливими – треба  провести  квест! Виконуючи завдання запропонованого квесту, педагоги впевнилися, що ігрова мета  спрямовує вихователя добирати такі форми представлення навчальних завдань, які викликають зацікавленість дітей, стимулюють прагнення  виконувати завдання та отримати  результат-сюрприз.
Усі відвідувачі обласної педагогічної майстерні зазначили, що дійсно сучасні технології роботи з дошкільниками наближають малят до успішного шкільного навчання, є справжнім підґрунтям для реалізації завдань Нової української школи!











Немає коментарів:

Дописати коментар