вівторок, 19 лютого 2019 р.

В РАМКАХ ПРОГРАМИ ЦЕНТРУ ПРОФЕСІЙНОГО СПІЛКУВАННЯ ВИХОВАТЕЛІВ-ПОЧАТКІВЦІВ «СКАРБ– β»



Колектив ДНЗ №141 має надію, що засідання міського Центру професійного спілкування вихователів-початківців «Скарб– β», яке відбулось на базі ДНЗ №141  14 грудня 2018 року, було продуктивним та корисним для відвідувачів. Адже в процесі роботи педагоги-початківці дошкільних закладів Миколаєва унаочнили знання щодо особливостей структури інтегрованого та комбінованого занять, отримали змогу поповнити свою педагогічну скарбничку та на практиці спостерігати використання традиційних та сучасних методів і прийомів роботи з дошкільниками.

Відкриті заняття для відвідувачів заходу були проведені в молодшій та старшій віковій групах (вихователі Дмитрюк В.О., Головко Н.А.). Обговорення занять стало справжньою інтерактивною бесідою, яку провела методист Миколаївського науково-методичного центру Романюк Ірина Анатоліївна. Під час обговорень молоді вихователі наголосили, що вдалими виявилися такі прийоми роботи, як використання коректурних таблиць, дослідницька діяльність, схеми за методикою ТРВЗ, завдання на встановлення зав’язків, побудову логічних ланцюжків та інші. Ефективною стала і робота у підгрупах, в процесі якої присутні обговорили та побудували структуру переглянутих занять, обговорили особливості добору методів та прийомів, спрямованих на розкриття теми та змісту кожного з виду заняття. Доцільною була професійна розмова про способи взаємодії педагога і дітей.

Цікавою для відвідувачів стала інформація про дитячий садок, яку надала завідувач закладу Шатня Наталя Олексіївна. А методичну допомогу в опануванні теми засідання надали пам’ятки, схеми, методичні рекомендації, підготовлені вихователем-методистом Бороздіною Оленою В’ячеславівною.

Особливу увагу присутніх привернули застосовані в роботі зі старшими дошкільнятами друдли.  Біля виставки посібників вихователь дошкільного закладу Головко Ніна Анатоліївна поділилась досвідом використання друдлів. А Дмитрюк Вікторія Олександрівна доповнила виступ колеги, презентуючи посібники, спрямовані на узагальнення знань дітей, які вони отримують протягом заняття. Адже виставка посібників саме і була спрямована на підвищення якості проведення підсумків заняття.
У підсумку засідання гості висловили позитивні відгуки і побажання. З собою ж узяли піднесений настрій.






























Немає коментарів:

Дописати коментар